Årets odlingar är i pallkrage

Årets odlingssäsong är här och odlar det gör du bäst i år genom att använda dig utav en pallkrage. Det finns massor med fördelar för detta. Bland annat så blir det lättare att odla och det går även att skydda sina odlingar på ett bättre sätt. Här följer info om hur du på bästa sätt odlar i pallkrage denna säsong.

Pallkrage funkar för alla typer av odlare, nybörjare som proffs. Men är det så att man inte känner att man har så gröna fingrar så lämpar det sig extra perfekt.

Pallkragar ger roliga bygglösningar
Istället för att odla på klassiskt vis så ger pallkragar massor med roliga bygglösningar för dina odlingar. Man kan exempelvis odla i upphöjda bäddar, en fördel som gör att jorden värms upp snabbare, dock behöver den då vattnas mer då den också torkar ut snabbare, skriver Göteborgsposten i en artikel. Flera fördelar med att odla i pallkrage är att det är lättare att rädda odlingarna från skadedjur och hungriga rådjur, det blir enklare att rensa ogräs och att man kan reglera sitt odlingsdjup lättare, detta genom att stapla pallkragar på varandra.

Tips från ett proffs
I en artikel från Sveriges Radio testar man på trenden med att odla grönsaker i pallkrage, och det verkar enklare än att odla på annat vis. I artikeln pratar man med Tony Johansson som vann SVT:s programtävling Trädgårdkampen och han menar på att pallkrage är exemplariskt att odla i. Han tipsar om att blanda lite olika plantor och frön, bland annat så har han själv blandat morot och lök, detta för att löken hjälper till med att hålla den ihärdiga morotsflugan borta. Han brukar lägga vanligt tidningspapper i botten av sina pallkragar innan han sätter igång med odlingen, efter det lägger han i kogödsel och toppar med U-jord. Fröna som man ska odla ska man lägga ut med avstånd, i olika fack som finns i pallkragar, fröodling är inte så svårt som man kan tro och det finns massor med bra tips.

Godsaker lätta att odla i pallkrage
Morötter
Lök
Sockerärter
Purjolök
Sallad
Dill
Potatis
Kryddörter
Tomat