Drömträdgården med magnoliaträd

Slottsträdgårdar i all ära men den bästa trädgården är den som man kan slappna av och njuta i med en kopp kaffe, gärna i en hängmatta under en ek. Men hur skapar man sin egen edens lustgård egentligen?

För att få sig sin drömträdgård gäller det att skapa struktur och planera ordentligt, gärna tidigt på året. I en artikel i Expressen går det att läsa om hur det viktigaste i princip är att tänka efter hur mycket tid som man verkligen vill spendera i sin trädgård och helt enkelt anpassa sin odling därefter.

Ställ dig frågan: ”vad vill jag med min trädgård”, och om det är att ständigt få påta eller att få ätbara grödor, eller att ha mestadels doftande blommor att dricka kaffe bredvid så har du helt olika mål. Du är din egen chef här så se till att det blir som du tänker dig. Vill du bara ha magnoliaträd – skaffa bara magnoliaträd. Det är inte svårare än så. Sedan blir det givetvis vackrare i trädgården med fina staket och andra trädgårdsprodukter, titta in på http://wernamodesign.se/ .

Magnolian hör hemma i en vacker trädgård
Den som vill ha en drömsk trädgård gör gott i att investera i riktigt vackra växter. Magnolian är enligt en artikel i Sköna Hem ett växtsläkte som omfattar hela 210 olika arter. Det är ett så gammalt träd att det faktiskt kallas för urtidsträd. Det fanns nämligen innan det ens fanns bin, det gör också att blommorna på trädet är utvecklade för att bli pollinerade av skalbaggar. Magnolian fanns på jorden samtidigt som dinosaurierna och den äldsta bevarade fossilen av ett magnoliaträd är estimerat till att vara hela 20 miljoner år gammalt. Allt blomdelar på själva blomman är vidare satt i spiral, detta är ett tecken på ett urtidsursprung, alltså ett mer primitivt utseende än dagens blommor. Något som kan vara kul att veta när man låter dessa träd växa på ens gård är att på blomsterspåk betyder just Magnolia ”jag söker min lycka i naturen”. Man behöver inte beskära trädet men om man vill göra det gäller det att beskära under jul, augusti eller september.