Fixa en vacker trädgård

Fixa en vacker trädgård med enkel trädgårdsskötsel och vackra trädgårdsmöbler

Att fixa till en fantastisk trädgård låter som en tuff uppgift men faktum är att det inte behöver vara så svårt som det låter. Det finns mängder med enkla åtgärder du kan ta till för att skapa en trädgård som du faktiskt kan vara stolt över. Börja med att sätta dig ned i lugn och ro och börja planera hur du skulle vilja att din trädgård såg ut. Låt planeringen ta sin tid, det enklaste sättet att se hur du skulle kunna forma och planera din trädgård är att spendera tid på just trädgården innan du börjar göra något. Observera vilka delar av din trädgård som har mycket sol, lite sol eller som hamnar i skuggan. Se även till att tänka igenom om du vill ha ett fint buskage som skyddar trädgården mot insyn. Fundera även på vad du ska använda trädgården till eftersom detta verkligen är relevant under planeringen. Behöver du ha en stor gräsmatta som barnen eller hundarna kan springa omkring på? Har du redan en altan eller uteplats som kan snyggas till lite? Gillar du att bjuda hem familj och vänner på grillfester?

 

Fixa en vacker trädgård

Gör det enkelt för dig och din trädgård

För att göra det så enkelt som möjligt så kan du välja att plantera blommor och växter som är lätta att sköta samtidigt som de ser vackra ut. Du kan bland annat använda dig av marktäckare som exempelvis backnejlika, aubretia eller varför inte timjan. En fördel med att plantera växter som även fungerar som kryddor är att du verkligen kan piffa upp en grillfest på detta sätt. Dessa marktäckare fyller snabbt upp en yta och skapar en slags matta. När det kommer till buskar och häckar som ska skydda mot insyn så finns det många lättskötta alternativ. Du kan till exempel använda dig av fläderbuskar, lärkhäckar eller häggmispel. Tänk på att anpassa valet av buske efter bland annat vilken typ av jord du har. Med dessa buskar kan du även skapa flera ”rum” i trädgården. Kombinera planerandet och planteringen med att köpa in nya trädgårdsmöbler. På så sätt kan du skapa ett helt nytt trädgårdsrum som du kan avnjuta goda middagar och härliga fikastunder i.

Fixa en vacker trädgård

Även du som har en liten trädgård kan skapa ett mästerverk

En vanlig fördom är att många tror att en trädgård måste vara stor för att kunna vara vacker, så är absolut inte fallet. Även mindre trädgårdar kan bli väldigt vackra och lättskötta. Ett smart sätt att få in lite mer växter kring exempelvis altanen eller en tråkig vägg är att använda sig av klättrande växter. Det finns massor av olika arter och växter att välja mellan. Vill du ha en växt med vackra blad så kan lättskötta växter som monstera, dracena eller gullranka passa bra. Skogsklemantis är en annan klättrande växt som även ger fina, vita blommor. Många växter rensar även luften på ett bra sätt, speciellt om du har de inomhus. Med dessa tips kan du snabbt och enkelt fixa en vacker trädgård till sommaren. Börja planera och plantera redan idag!