Ge din trädgård ett ansiktslyft i sommar

Villaägare har alltid fullt upp med skötsel av hemmet och framåt vår och sommar är det trädgården som står på varje husägares att göra-lista.

Gemensamt för de flesta husägare är att de flesta hem tillkommer med en trädgård men för att tomten ska vara fin måste den skötas om och nu precis innan sommaren blommar ut till fullo är det perfekt väder att börja planterta och omplantera olika växter. Vad sägs om att snickra ihop ett praktiskt växthus eller varför inte bygga ett skydd runt tulpanlökarna så inte rådjuren tar dem? Men glöm inte att tänka på miljön så se till att alltid använda lokala byggvaror. Ett snyggt tips för alla hemmafixare och för alla som har en balkong är att bygga egna blomlådor och sedan måla dem i någon het färg. Om du till exempel vill odla tomater kan en gammal trätunna enkelt fräschas upp med lite målarfärg och ställas t.ex. i ett av balkongenshörn eller utanför husets ytterdörr.

”Med ljuslyktor i växthuset blir det härligt att vara i även på kvällen.”

När det kommer till att plantera i sin trädgård är det alltid bra att planera inför nästkommande säsong och alltid plantera nästa års lökar så att de hinner gro till rätta och verkligen bli fina. Ett annat tips i slutet av sommaren är att alltid klippa ner häckar och buskar till marken för att de ska kunna återhämta sig och dra näring för att växa till sin inför nästa sommar. För den moderiktiga trädgårdsfantasten går sommarens modetrend i pastellfärger och för att även trädgården ska passa in i den senaste trenden kan ett enkelt och snyggt tips vara att bygga små staket runt sina träd och måla dessa i matchande färger.