Slott på Hemnet

Många har nog någon gång under livet drömt om att bo i ett slott, men sannolikheten för det har förmodligen varit ganska liten. Nyligen har ett slott i Lund legat ute till försäljning på bostadssajten Hemnet, något som säkerligen fått många att haja till. En byggnad som har en prestigefylld historia, bland annat så har gamla nobelpristagaren Manna Siegbahn bott där.

Tidigare inlägg har behandlat saker bra att ha i åtanke när man funderar på att sälja tomten, något man kanske gör om man beslutat sig för att köpa ett slott i stället. Flera som letat efter bostad i Lund har förmodligen hajat till över det ganska så annorlunda objekt som låg ute under oktober månad. Villa Holma är en gammal nobelpristagares bostad och har egentligen mer en känsla av att vara ett slott än en villa.

Medeltidsromantisk villa som liknar ett slott
Villa Holma har fått många köpsugna bostadsletare att haja till under oktober månad. Den pampiga byggnaden är i mörkrött tegel och anor ända tillbaka till 1800-talet. Husets fasad är full med flera olika vackra dekorationen och byggnaden har till och med ett torn, vilket bidrar till att det känns mer som ett slott. Utgångspriset låg på cirka 15 miljoner kronor, boytan ligger på 500 kvadratmeter och huset har hela 15 rum. Den som köpt bostaden behöver alltså inte vara rädd för att bo trångt. Huset är dock ett riktigt renoveringsobjekt men dess historia är något som gör byggnaden extra intressant. Detta drömmiga hus har haft en nobelpristagare som boende, detta efter att villans uppförare K A Holmgren överlämnade Villan till Lunds Universitet, skriver Expressen. Därefter blev Villa Holma tjänstebostad för bland annat Manne Siegbahn, nobelpristagare i fysik år 1924.

För den som gillar slott och historia följer här ett inslag om ett av Sveriges Kungliga slott, nämligen det historiskt välbevarade Rosersberg